Steun voor HIV zorg in Oekraïne

De zorg voor HIV/AIDS in een van de hardst getroffen landen in Europe, Oekraïne, wordt bedreigd door een ongekende en vreselijke oorlog. Duizenden mensen met HIV slaan op de vlucht en een groot tekort aan HIV specialistische zorg dreigt.

Een van onze NVHB leden (dr. Casper Rokx, Erasmus MC) startte daarom het ‘#aware.hiv Ukraine – dare to share care’ initiatief. Dit deed hij samen met dr. Marta Vasylyev uit Oekraïne met wie hij al jaren samenwerkt en die als HIV behandelaar nog in Oekraïne verblijft, en met hun collega HIV behandelaren verenigd in het Europese Young Investigators (YING) netwerk van EACS. Dit netwerk voelde de noodzaak om de zorg voor mensen met HIV en HIV behandelaren in Oekraïne niet alleen met woorden maar ook met daden te helpen. Dit door EACS officieel gesteunde initiatief zal door EACS met al diens partners in het HIV veld binnenkort breed onder de aandacht worden gebracht.

De NVHB, als partner van EACS, ondersteunt dit initiatief van harte en roept u op om het #aware.hiv Ukraine initiatief actief te steunen.

Hoe kunt u helpen?
Allereerst door het initiatief verder te verspreiden in uw netwerk zodat mensen geïnformeerd en betrokken raken. De website die gedeeld kan worden is www.awarehiv.com/ukraine. Maakt u alstublieft gebruik van de volgende hashtags wanneer u het initiatief deelt op sociale media: #awarehivukraine, #awarehiv, #daretosharecare.

Daarnaast: door het YING EACS netwerk is er direct contact met collega HIV behandelaren in Ukraine en met collega’s die werken in de landen die nu vluchtelingen opvangen. De meest kritieke behoeftes voor de HIV zorg op die plekken zijn:

1) Medische hulpmiddelen: vooral antiretrovirale medicatie maar ook medicijnen voor de behandeling van AIDS, steroïden, antibiotica, pijnstillers en 1e hulp kits.
2) Geld

U kunt bijdragen als u medicatie ter beschikking kunt stellen of door geld te doneren.

Beide kunt u doen via de website www.awarehiv.com/ukraine.

Alle donaties worden gebruikt voor urgente HIV gerelateerde medische zorg en logistiek in de getroffen gebieden nu en voor de wederopbouw later. Medische hulpmiddelen kunt u aanmelden en worden centraal verzameld in het Erasmus MC. Deze hulpmiddelen gaan naar erkende medische organisaties met een aantoonbare link met EACS. Financiële donaties worden ingezet om het doel van het initiatief te ondersteunen. Donaties worden beheerd door de Erasmus MC Foundation. Deze Algemeen Nut Beogend Instelling (ANBI) heeft geen winstoogmerk en een wettelijke verplichting tot een transparante geldstroom. Met het EACS YING netwerk komt de juiste steun op de juiste plek waar de hulp het meeste nodig is.

Wij vragen u om deze donatie mogelijkheden te benadrukken wanneer u dit belangrijke initiatief deelt in uw netwerk.

Wij danken u zeer voor uw steun. Mede namens de betrokken HIV behandelaren in Oekraïne, YING, en EACS.

AwareHIV for Ukraine >>

Oekraine vluchteling

Hoe zit het met hiv-zorg voor vluchtelingen uit Oekraïne – Hiv Vereniging en Vergoeding van zorg aan onverzekerde Oekraiense vluchtelingen via de Subsidieregeling medisch noodzakelijke zorg voor onverzekerden van het CAK. Lees meer https://www.hetcak.nl/zakelijk/nieuws/2022/vergoeding-van-zorg-aan-onverzekerde-oekraiense-vl

Het NVHB bestuur

0 Reacties

Geef een antwoord

©2024 De Nederlandse Vereniging van HIV Behandelaren

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?